REKISTERÖIDY | | LÄHETÄ KIRJOITUS | KATEGORIAT | LUETUIMMAT KIRJOITUKSET | PARHAIKSI ARVIOIDUT KIRJOITUKSET | UUSIMMAT KIRJOITUKSET | TUOTTELIAIMMAT KIRJOITTAJAT | KIRJAUDU SISÄÄN | SÄÄNNÖT | RSS-SYÖTE RSS-syöte
 
 
   
Unohtuiko salasana?

Uusi käyttäjä?
AarreRunot - runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

AarreRunot » Sadut-ja-tarinat » Tarinat

Kirjoittaja: Maisa
Birgitta kulki tietä pitkin. Hän oli hieman surullinen, mutta kuitenkin on myös onnellinen. Hän on riidellyt Arskan kanssa, mutta tavannut uuden jännittävän kaverin, Raunon. Tänään Kikka pitäisi hipat. Sinne on kutsuttu Birgitalle tuntemattomiakin kavereita. Ehkä hän tekisi valloituksen.

Birgitta meni kylpyyn, ehdittyään kotiin. Hän valmisti itselleen hyvän meikin ja oli itseensä tyytyväinen. Kun hän saapui perille oven aukaisi vieras pitkätukkainen poika. Kikka oli keittiössä. Poika esitteli itsensä. Jukka oli saapunut Irmelin kanssa. Irmeliä Birgitta ei voinut sietää. Nurkassa Jake ja Anneli olivat jo hyvin päässeet juhlan tunnelmaan. Ritvakin oli jo ehtinyt nauttia muutaman lasillisen. Levy oli soimassa, sieltä tuli parhaimmistoa. Kikalla oli melkein mikä tahansa levy, jota halutaan kuunnella. Arskaa ei näkynyt. Hän ei varmaan tulisikaan. Eki seisoi ovella ja etsiskeli kumppania itselleen. Hän haki Sirkkaa tanssimaan. Hän suostui. Saku istui Birgitan viereen ja alkoi puhumaan puhumaan jotakin. Saku oli aikaisemmin ollut Birgitan heiloja.

Nyt Birgittaa kiinnosti tuo uusi tyyppi, Jukka. Hänen olisi saatava tutustua Jukkaan. Ilta on ollut tylsä ajatteli Birgitta. Jukka oli tiiviisti ollut Irmelin kanssa. Loppuillasta Irmeli kuitenkin alkoi torkkumaan, kävi vessassaja nukahti lattialle. Birgitta ja Jukka olivat enää ainoat, jotka valvoivat. Niinpä Jukka tulikin juttelemaan Birgitan kanssa. Jukka kertoi olevansa Irmelin veli. Jukka ei ollut juonut juuri mitän eikä Birgittakaan ollut viitsinyt. He kävivät läpi jokaisen hipoissa olevan hyvät ja huonot ennenkaikkea huonot puolet. Sitten tuli hiljaisuus.

Jukka katsoi Birgittaa suoraan silmiin. Birgitta häkeltyi. Hänen katseensa vaipui alas. Jukka nosti Birgittan päätä leuasta, katsoi vielä kerrannnnn ennenkuin antoi huuliensa vaipua Birgitan suulle. Heidän suudelmansa oi pitkä ja kiihkeä. Se mitä he tekivät sinä iltana oli harkittua, sillä he olivat selvinpäin.

Birgitta oli hävittänyt ranneketjunsa. Äiti suuttuisi jos saisi tietää. Birgitta ei ollut nähnyt Jukkaa kahteen viikkoon eli lainkaan hippojen jälkeen. Eikä Arskakaan ollut tullut tapaamaan Birgittaa.

Koulu alkoi, kyllästyttää. Olisi luettava, että saisi hyvät arvosanat Pyh, ajatteli Birgitta. Hän oli aina ollut luokkansa parhainpia ja muutenkin kiltti ja hiljainen. Kaikki oli tylsää. Niinpä eräänä toukokuisena iltana Birgitta lähti ulos kävelylle.. Hän käveli meren rannalle ja kuunteli sen kohinaa. Hetken hän jo aikoi hypätä sinne, mutta ei hänellä ollut tarpeeksi rohkeutta. Kyyneleet valuivat alas poskia. Miksi ? Miksi kaikki oli häntä vastaan. Hän lähti hiljalleen kotiinpäin. Matkalla tuli vastaan Jukka. Jukka tarttui Birgittaa olkapäistä ja Birgitta kuin heräsi horrokesta. Hän hymyili. He istuivat puiston penkille ja suutelivat. Jukalla oli Birgitan ranneketju, jonka Jukka oli anastanut muistoksi ihanasta illasta. Sen avulla Jukka löysi Birgitan luo.

Maisa 12.4.1973

Runot sadut vitsit ja laulujen sanat: AarreRunot.fi

Lisää kirjoittajan Maisa runoja satuja vitsejä laulun sanoja tarinoita sananlaskuja värssyjä ja sanoituksia

Anna tähtiä kirjoitukselle: Kadonnut ketju

Keskiarvo: 4.7 (61 arvioijaa)


Kirjoituksen herättämiä kommentteja, ajatuksia, rakentavaa palautetta, kehuja ...

0 kommenttia (kommentoi)

Lähetä oma kommenttisi:

Nimi / Nimimerkki:

Sähköpostiosoite:

URL:

Tarkistuskoodi:

Heinäkuun ja syyskuun välissä oleva kuukausi:

Kommentti:
HUOMAA!

Kirjoittajat haluavat kuulla kirjoituksiensa herättämiä ajatuksia, kommentteja, rakentavaa palautetta ja kehuja. Ole ystävällinen ja lähetä asiallinen kommenttisi heti, oli se sitten muutama sana tai pidempi analyysi. Asiaankuulumattomat tai loukkaavat kommentit poistetaan.

Huom. Enter-painikkeella tehdyt kappalejaot helpottavat ja selkiyttävät pitkien kommenttien lukemista.

Sähköpostisoite- ja URL-kentän voit halutessasi jättää tyhjiksi (URL-kenttään mahdollisesti lisäämäsi sivuston osoite linkittyy automaattisesti, kun lisäät osoitteen kokonaisuudessaan, http:// mukaan lukien. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkymään muille käyttäjille).